Suurimmat linnut



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Linnut ovat ruumiin todellisia mestareita. Uskotaan, että jotkut sukupuuttoon sammunut lentokyvyttömät linnut painoivat jopa 300–400 kg.

Tämän indikaattorin mukaan jopa pterodaktyylit, joiden massa oli 250 kg, jäävät taakse. Totta, että raskaan kappaleen nostamiseksi ilmaan vaadittiin myös jopa 15 metrin siipiväli.

Nykyään lintujen koko ja paino ovat muuttuneet vaatimattomammiksi. Tässä otetaan huomioon sekä linnun koko että paino.

Keisaripingviini. Koko pingviiniperheestä tämä on suurin suku. Urokset voivat kasvaa jopa 122 cm: iin ja painaa jopa 40-45 kg. Lisäksi tämän linnun lihasmassa on kaikista lintuista suurin, tämä saavutetaan rinnan kustannuksella. Linnun selässä on musta sulka ja valkoinen rinnassa. Tämä auttaa piiloutumaan vedessä vihollisilta. Ensimmäistä kertaa ihmiset tutustuivat tällaisiin pingviiniin Bellingshausen-retkikunnan aikana 1819-1822. Suuret linnut elävät Etelämantereen ympärillä olevassa jäässä, mutta ne voivat myös päästä itse etelään mandareimaan ja luomaan jälkeläisiä. Kaikkiaan tutkijat ovat lukeneet 38 keisari pingviinin siirtomaa, heistä yhteensä on noin 300 tuhatta henkilöä. Tämä merilintu löytää ruoansa meressä. Samaan aikaan keisaripingviinit metsästävät ryhmissä. Kaloja ja krilliä metsästettäessä linnut uivat nopeudella 3–6 km / h ja voivat sukeltaa 500 metrin syvyyteen. Nämä pingviinit voivat pysyä veden alla jopa 15 minuuttia. Lintuilla on vähän luonnollisia vihollisia, minkä seurauksena ne voivat elää jopa 25 vuotta.

Stellerin merikotka. Tämä iso lintu kuuluu haukkaperheeseen. Hän asuu Koillis-Aasian rannikkoalueilla. Kotkan kokonaispituus on 1,1 metriä, siipien leveys on 2,5 metriä. Se painaa yleensä 7,5-9 kg. Linnun väri on tummanruskea ja valkoisilla roiskeilla. Stellerin merikotka ruokkii kaloja, joskus pieninä nisäkkäinä ja porkkanaa saalis. Lintu rakentaa pesänsä lähellä merta, puihin, korkealle maasta. Suuri järjestäytymätön matkailu on vaarannut kotkan pesimäpaikat. Seurauksena lajien lukumäärä väheni 7500 yksikköön. Nykyään Stellerin merikotka sisältyy Punaiseen kirjaan, valtion suojelemana.

Bustard. Ulkonäöltään tämä lintu muistuttaa jonkin verran strutsia. Vain tonttu voi lentää, koska se on raskain kaikista luokkansa lentävistä edustajista. Suuri paskiainen löytyy Euraasian stepeistä ja puolivälistä. Urokset ovat kooltaan verrattavissa kalkkunoihin, vaikka ne painavat paljon enemmän. Urosten ruumiinpaino on jopa 20 kg, pituus 105-110 cm. Siipit ovat myös pitkiä ja leveitä, jänneväli on 190-260 cm. Tämän ansiosta porot voivat tarttua taiteellisesti ilmavirtaan. Mutta raskas runko ei salli lentoa heti, se lähtee kuin raskas lentokone. Lintu lähtee yleensä tuulta vastaan ​​ja nousee ylös. Pipar mieluummin liikkuu hitaasti maassa. Nämä linnut mieluummin sietää pienissä saman sukupuolen parvissa. Porilaiset syövät sekä kasveja että hyönteisiä. Lintujen luonnollisina vihollisina ovat petolinnut, samoin kettu, susi. Ihmisten metsien hävittäminen toimi vauhdina lintukannan lisääntymisessä, mutta pian ihmiset ryhtyivät omalla toiminnallaan tuhoamaan tätä lajia. Kaiken kaikkiaan luonnossa on tällä hetkellä jäljellä noin 50 tuhatta porosta, joista puolet asuu Espanjassa.

Nosturi. Tämä lintu on suosittu suosikki, siitä on kirjoitettu monia kappaleita ja tarinoita. Nosturilla on laaja asuntovalikoima, ja niitä löytyy Aasiasta, Euroopasta, Australiasta ja Pohjois-Amerikasta. Lisäksi kaikki tämän linnun lajit liittyvät aina veteen ja kosteikkoihin. Tämä leviäminen johtui suvun pitkäaikaisesta alkuperästä, se on jo useita miljoonia vuosia vanha. Nosturien kasvu voi nousta 180-190 cm: iin ja niiden paino on 8-9 kg. Samanaikaisesti ylpeän linnun siipien etäisyys on 2 metriä. Nosturit ovat kaikkiruokaisia, ruokkien sekä kasveja että eläimiä. Ruokavalioon sisältyy myös kaloja, sammakoita, käärmeitä, hyönteisiä. Nosturit yleensä rakentavat pesänsä veteen, peitellä ruokoa tai sohuruohoa. Samalla vesialueet estävät petoeläimet tunkeutumasta muniin. Joidenkin nosturilajien lukumäärä on melko pieni, mikä johtuu myös ihmisen toiminnasta.

Kihara pelikaani. Tämän perheen edustajat ovat suurimpia vesilintuja. Aikuisten ruumiinpituus voi olla 1,8 metriä, ottaen huomioon melko suuri nokka. Dalmatian pelikaanin massa on 14 kg, ja siipien väli on 2 metriä. Pelikaani sai nimensä johtuen kiharaisten höyhenten sijainnista pään ja kruunun takana. Tämä lintu lentää hyvin, osaa nousta. Ja pelikaani tuntuu hyvältä vedessä. Mutta he eivät voi sukeltaa käppien erityisen rakenteen vuoksi. Pelikaani metsästää kaloja upottamalla pää ja kaula veteen. Siksi lintu elää mieluummin matalassa vedessä. Pelikaanit elävät pysyvissä pareissa useiden kymmenien tai 4-5 parin siirtokunnassa. Linnut rakentavat pesänsä kelluvalle saarelle tai suoraan ruokoon; naaras tekee tämän, uros tuo materiaaleja. Nykyään kiharainen pelikaani on lueteltu Punaisessa kirjassa. Euraasiassa 1900-luvun alussa lajien asumiseen soveltuvien säiliöiden määrä väheni jyrkästi. Seurauksena oli, että Euroopassa oli jäljellä enintään tuhat paria kiharaisia ​​pelikaaneja. Hänen metsästys on kielletty.

Musta kaula. Tämä lintu kuuluu haukkaperheeseen. Mustan palkin kokonaispituus on noin metri ja siipien etäisyys on jopa 3 metriä. Iso lintu painaa jopa 12 kg. Musta korppikotka on istuva lintu, joka asuu Etelä-Euroopan, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian juurella. Korppikotkien pääruoka on karhioni. Hänen korppikotkansa näyttävät ulos, nousevat korkeaan ilmaan. Korppikotkut voivat lentää itselleen ruokaa pitkiä matkoja, jopa 400 km päivässä. Heikot jalat eivät salli näiden lintujen kuljettaa saalistaan ​​mukanaan, joten heidät pakotetaan syömään niin paljon karhun kuin mahdollista, kun he löytävät sen. Koska korppikotkut syövät pehmytkudoksia, he valitsivat alueen, jolla on lievä ilmasto - pakastettu liha ei sovellu heille. Linnut elävät jopa 50 vuotta. He rakentavat pesänsä puiden tai kivien päälle, eivätkä yleensä kokoontu siirtomaahan. Joillekin kansoille korppikotkat ovat pyhiä lintuja, jotka huolehtivat kuolleiden sieluista.

Joutsen. Nämä siro linnut voivat myös saavuttaa huomattavia kokoja. Joutsenet voivat painaa korkeintaan 15 kg ja siipien leveys enintään 2,5 metriä. Aikuisten kasvu saavuttaa 180 cm. Vedessä linnut näyttävät siroilta, mutta maalla lyhyet jalat johtavat kömpelölle kävelylle. Linnuilla on kehitetty lihaksia, joiden ansiosta vuosittain suoritetaan tuhansien kilometrien lentoja. Joutsenet ovat erittäin kauniita lintuja, jotka erottuvat omistautumisestaan. Sekä mies että nainen kasvattavat jälkeläisiä yhdessä ensimmäisen tai kahden elämän vuoden aikana. Joutsenet elävät vesistöissä, nämä voivat olla järviä, suistoja ja jopa soita. Ja lintu ruokkii pieniä vesikasveja. Joutsenet eivät voi sukeltaa, ne upottavat pään, niskansa ja kehon etuosan veteen. Metsästys on kielletty, koska ei-joutsenia on vähän. Kylmän sään alkaessa nämä linnut lentävät etelään melko myöhään, mutta ne ovat ensimmäisiä, jotka palasivat takaisin. Mustajoutsenlajit elävät Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Nämä linnut ovat hiukan pienempiä, eivätkä ne lentä talvehtimiseen.

Albatrossi. Tämä vaeltava lintu on suurin kaikista, jotka voivat lentää. Kuninkaallisten albatrossojen siipien ennätyksellinen leveys on 3,7 metriä. Aikuisten lintujen paino on 11 kg. Vaikka vartalon koko ei ole kovin suuri, albatrossiin siipi on valtava. Näiden lintujen pääasiallinen elinympäristö on Antarktista ympäröivät vedet. He pesivät syrjäisillä saarilla. Albatrosseet ovat vaeltajat, jotka ovat miehittäneet maapallonromujen eteläisen valtameren. Heidän suvunsa on melko vanha, varhaisimmat edustajat asuivat 12-15 miljoonaa vuotta sitten. Näillä linnuilla on heikko hedelmällisyys ja pitkä murrosikä (6-10 vuotta), mutta ne elävät jopa 58 vuotta. Tähän vaikuttaa myös aikuisten lintujen alhainen kuolleisuus. Albatrosin tärkein vihollinen on ihminen, joka saastuttaa luontoa. Merimiehet uskovat taikauskoisesti, että suurten valkoisten merilintujen ilmestyminen julistaa tulevaa myrskyä.

Kasuaari. Nämä suuret lentokyvyttömät linnut ovat Australian ja Uuden-Guinean suurimmat. Kassaarin nimi tulee papuanin sanasta "sarveinen pää". Tosiasia, että linnuilla on otsake, jota kutsutaan tällä hetkellä kypäräksi. Aikuisten kasvu voi nousta 2 metriin ja ne painavat jopa 50 kg. Vaikka kassaarit eivät voi lentää, ne voivat kiihtyä nopeuteen 50 km / h ja hypätä jopa 1,5 metrin korkeuteen. Naaraat ovat suurempia ja kirkkaampia. Juoksevan linnun jalat ovat erittäin vahvat, kolmenvarpaiset ja niissä on terävät kynnet. Kassaarit elävät trooppisissa metsissä, johtaen piilotettuun elämäntapaan. Päätoiminta on pimeässä. Lintujen tärkein suuri ruoka on hedelmää, se voi olla myös sieniä, etanoja ja pieniä hyönteisiä, eläimiä. Kassaaareilla ei ole luonnollisia vihollisia, ja lintu voi jopa hyökätä ihmiseen, jos se pelkää. Tämän seurauksena Guinnessin ennätyskirja tunnisti tämän linnun planeetan vaarallisimmaksi. Hänen terävien kynsiensä iskut ovat erittäin vaarallisia ja voivat jopa johtaa kuolemaan. Nämä linnut elävät luonnossa jopa 19 vuotta, ja vankeudessa tämä ajanjakso kaksinkertaistuu. Kasaarit ovat jo pitkään käyneet metsästyksen ja tuhoamisen kohteena lihaa, höyheniä ja jopa kynsiä varten. Nykyään ihmiset ovat alkaneet suojata heitä Australian kansallispuistoissa.

Strutsi. Kaikki tietävät, mikä lintu on planeetan suurin. Strutsien kasvu on 2,7 metriä ja ne painavat 130 kg. Luonto ei ole antanut raskaille lintuille kykyä lentää - heillä ei ole kieliä, ja rintakehälihakset ovat heikosti kehittyneitä. Itse siivet ovat alikehittyneet. Mutta voimakkaiden käpälien ansiosta strutsit voivat ajaa nopeasti kiihtyen nopeuteen 70 km / h. Tämä lintu asuu kuivissa, puuttomissa paikoissa Afrikassa ja Lähi-idässä. Yleensä strutsit kerääntyvät pienissä parvissa, usein laiduntavat yhdessä seepra- tai antilooppilaumojen kanssa. Lintu on polygaamia, useita naaraspuolisia asuu uroksen kanssa. Parittelukauden aikana perheen isä asuu useiden neliökilometrien alueella ja ajaa kilpailijat siitä pois. Suurten lintujen pääruoka on kasveja, mutta toisinaan ne myös ruokkivat pieniä eläimiä ja jopa karhua. Strutsoilla ei ole hampaita, joten niiden on niellä pieniä kiviä ruuan jauhamiseksi. Tämä lintu munii myös suurimpia munia, joita myös uros inkuboi. He painavat korkeintaan 2 kg ja ovat 15-21 cm pitkiä. Strutsi on myös eläinmaailman suurin silmä, joiden paino on jopa suurempi kuin aivojen. Afrikkalaiset strutsit elävät myös melko pitkään, jopa 75 vuoteen.


Katso video: 30 minuuttia linnunlaulua puistossa


Kommentit:

  1. Kakasa

    Thanks, left to read.

  2. Ya-Allah

    Puhdas Totuus!

  3. Alis

    A response request - not a problem.

  4. Deutsch

    Onnittelen, loistava idea

  5. Faelen

    Todella hyvä postaus! Kiitos tekemästäsi työstä!



Kirjoittaa viestin


Edellinen Artikkeli

Serbian perheet

Seuraava Artikkeli

Lentokenttämatkailuvinkkejä